1. Tijd om de koning te jonassen: de tradities en toewijding van het Zeeuwse ringrijden
    podcast

    Tijd om de koning te jonassen: de tradities en toewijding van het Zeeuwse ringrijden

    Tradities. Het door en door Zeeuwse ringrijden zit er vol mee. Zo worden ruiters, maar ook prominente figuren zoals de burgemeester om de haverklap gejonast. Verslaggever Noor Melse in de podcast: ,,Als je voor het eerst meedoet en je eerste ring raak steekt, springt iedereen van zijn paard om je de lucht in te gooien.” Nu komt de koning op bezoek. Zou hij met beide benen op de grond blijven staan?
    Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland
  1. Britse stafchef: ‘Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opvoeren’, Russische journalist vast om ‘nepnieuws’
    LIVE Oorlog Oekraïne

    Britse stafchef: ‘Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opvoeren’, Russische journalist vast om ‘nepnieuws’

    Na maanden van onzekerheid over de westerse strategie in Oekraïne heeft de Britse stafchef zich optimistisch uitgelaten over de kansen van het Oekraïense leger. Admiraal Tony Radakin zei dat de nieuwe militaire hulp én de langeafstandsraketten Kyiv zullen helpen om de ‘moeilijk strijd tegen Moskou anders te gaan voeren. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.

Middelburg

Je eigen regio wordt opgehaald

  1. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.